12 Eylül 2011 Pazartesi

Sen Geldin ya

Şimdi sen geldin ya.. Evlerin önü sabahın ilk saatlerinde temizlenecek. İnsanlar en güzel elbiselerini giyinip En hoş kokularını sürecek. Çöp toplayıcılar her zamankinden daha erken toplayacak şehrin atıklarını. Ve olabildiğince uzaga götürecek.. Mahallede tüm çocuklar sevinecek. Çocukların yüzü gülecek.. Normalde merhabası olmayan komşular sabahın ilk saatlerini beraber geçirecek. Sokagın başındaki köpek rahatsız olmayasın diye havlamayacak.  Mahallenin bakkalları erken gelirsin de kahvaltı için ugrarsın diye en erken saatte kaldıracak kepenklerini. Mahmut amca camiye giderken tüm dostlara selam verecek. Esen hanım çocuklarına bugünü öğretecek. Ömer bisikletini arkadaşıyla paylaşacak. Serap oyuncaklarını başka arkadaşlarına hediye edecek. Duygu kullanmadıgı kitapları dagıtmaya zaman ayıracak.   Sefer dede ilaçlarını içecek.. Ali ata bakacak  ayşe sütü içecek…. Şimdi sen geldinya Sokaklarda evlerde şehrin her bir yanında bayram coskusu esecek….

Şimdi sen geldin ya.. Güneş senin gelişinin habercisi gibi sabahın ilk saatlerinde bir başka açacak gözlerini dünyaya.. Ay üzülecek seni görmek için akşam olmasını bekleyeceği için. Ve akşam oldugunda en  güzel ışıltısını yayacak şehre.. Denizlerde bir bayram sabahı evinin önünü temizleyen kadın’ı andırırcasına gece sabaha kadar kendini temizleyecek. Sen olurda ordan gelir geçersin diye. En güzel görüntüsünü sana saklayacak.. Gemiler ve kayıklar denizle işbirliği yaparmışcasına en güzel yerini alacak deniz üzerinde. Ve sen bakarsın diye orada kalacak..  Balıkçılar bugün balık tutmayacak. Balıklar bugün derinde değil olabildiğince su üzerinde bulunacak. Yüzündeki bir tebessümü yaratabilmek için. Gökyüzü en ihtişamlı görüntüsünü sunacak tüm şehre.. Bulutlar adeta konuşacak güzellikleri yazacak gökyüzüne. Bulutlar dans edermişcesine bayram edecek gökyüzünde.. Uçaklara bugun sefer yazılmayacak. Gökyüzünün ahengini bozmasın diye.

Şimdi sen geldin ya. Bitkiler daha gür olacak. Yeşerecek dörtbir yan. Bahar çoşkusu denirya en güzel zamanlardır. Bahar kıskanacak o günü. Çimler daha bir yeşil olacak.  Ağaçlar en güzel çiçeklerini açacak. Güller GülGüzeLi’nin gelişini kıskanacak. Ve ona eşlik edebilmek için en güzel bir şekilde açacak yaprakları. Kiminin kıpkırmızı kiminin sapsarı kimi ise pembe.. Şehrin görünebilen dağları senin gelişini haykıracak tüm şehre. Ağaçların eşliğinde şehre o geliyoorr mesajları yazacak gövdesine..  Toprak en güzel havasını yayacak şehre. Asfaltlar temizlenecek itina ile. Gelme ihtimalinin oldugu her yoldan  asfaltın içinden papatyalar yeşerecek. Tüm yollar papatyalarla dolacak. 

Şimdi sen geldin ya. Tüm radyolarda senin şarkın çalacak. Tüm kanallar geçmişteki en güzel yayınlarını sunacak.  Şairler kalplerinden çıkan sözleri sana armagan edecek. Başkasına yakıştıramadıgı için. Besteler yazılacak senin için. Tüm notolara ilmik ilmik işlenecek gelişin. Sahillerde gitaristler kemancılar yaycılar. Şarkılarını sana armagan edecek. Tüm mekanlar senin için sabahın erken saatinde yeniden boyanacak temizlenecek. Tüm masalar rezerve edilecek. Parklarda en güzel yerlerinde olan banklar boş bırakılacak. Gelirde oturursun diye. Falcı teyzeler herkesin avcunun içinde seni gördüğünü söyleyecekler.  O gelecek diyecekler.


Şimdi sen geldin ya.. tüm olumsuzluklar ertelenecek. Kötülük perisi yuvasına dönecek. Tüm şehir güzelliklerle donatılacak. Güller dökülecek yollarına metrelerce.. Tüm şehir pervane olacak çevrende.. Herkes birkere olsun görmek isteyecek seni…Gökyüzü ve bulutlar sana veda etmenin gözyaşını dökecek yagmur yagmur üstümüze.. Taa ki ay gökyüzünü hapsedene dek. Akşam olmayacak bu şehirde. Karanlık kalmayacak bu şehir. Ay ışıgı güneşi aratmayacak. Güneş ay ışıgını ay ışıgı güneşi kıskanacak.



Sen geldin ya.. Gecenin gündüze olan aşkı son bulacak.. Onlar buluşacaklar aynı gökyüzünde. Gece gündüz olacak Gündüz gece.  Ferhat dağları delip Şirin’ine kavuşacak. Mecnun leylasının yanında olacak. 

Sen geldin ya. Küsler barışacak. Sevgililer elele dolaşacak. Sevipte kavuşamayanlar kavuşacak  Aşıklar buluşacak. Dostluklar pekişecek  Aileler birlik olacak. Şehrin her hanesinde bayram havası yaşanacak. Herkes birbirini ziyaret edecek.  Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpülecek. Uzaktaki dostlar aranacak. Onlarada yayılacak bu çoşku.

Şimdi sen geldin ya kalplerde bir huzur pınarı akacak. Sevgi tomurcukları yeşerecek yeryüzüne. Ve hepsine senin adın verilecek
.
Şimdi sen geldin ya.. Şehir bayram edecek..

Şimdi sen geldin ya…. Hayat devam edecek!..




  |||Gülgüzeli'ne ithaf edilmiştir.|||

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder