15 Temmuz 2011 Cuma

İçimdeki çocuk

Sorular sorular... Sor sor bitmez bu konu hakkında. Neden? Niye? Niçin?

Ama insan sormadan duramıyor ki.. Öyle bir güç yok ki cihanda. Varsa deyin ki budur.. 

Tahrip gücü yüksek bir bombanın patlamasından çok daha büyük yaraları zahmetsiz bir şekilde açabiliyor. Ne merhem işliyor. Ne antibiyotik ne tıp..  Hiçbirşey çare olmuyor o yaraya.. Bomba patlasa  bellidir herşey. Sen hastasındır. Ve birde doktorun vardır seni iyileştirmekle yükümlü olan.. Eee O bombayı içinde beslediyse insan yapılabilecek birşey yokmu? Nerde o bomba imha uzmanları. Hani itfaiye memurları..Hadi söndürün içimdeki yangınıda göreyim... Hadi dökün marmarayı üstüme..Hadi söndüründe göreyim.. Hadi...

...Tabiri caiz ise feriştahı gelse söndüremez o yangını.. Eee ne olacak böyle. Bu kadar güçsüz olamaz ki insan. Halbuki her insanın kendi dirayeti vardır. Yıkılmaz kaleleri vardır. Olmazsa olmazları vardır. Hobileri, Fobileri vardır. Her insanın insanlığa karşı bir duruşu vardır. "Benim" diye haykıran..

Hadi o içindeki sevda yangınına da desene. Sen kimsin ya.  desene.. Ne oluyor. Korkakmısın sen? Hadi söylesene. "Hey içimdeki yangın artık patlat şu yanardağı yansın yanacak neresi varsa. kül olsun. ben küllerden ev yapıcam" desene hadi haykırsanaaaaaaaa....

Ne oldu neden bu kadar güçsüzsün? Neden bu kadar çaresizsin? Hani sen kraldın... Nerede kaldı krallığın paşam?? Süt dökmüş kediye döndün aşk'ın karşısında. Desene hadi "Aşk sana meydan okuyorum" Desene..

Diyemiyorsun çünkü sen  hani o kral. hani o hobileri fobileri olan sen. Hani o her anlamda dünyaya meydan okuyacak deli cesareti yüreğinde barındıran sen. Daha ne oldugu bile bilinmeyen ve adı aşk denilen şeye karşı çok güçsüzsün çocuk.. Hayatına girdiği sürece daha ilk darbesinde yıkıldın sen çocuk. Halbuki dayanabilirdin biraz daha. Şimdilerde alsaydın o sert dalgayı.. Göğsünde yumuşatabilir ve daha mantıklı bir şekilde oynayabilirdin kozlarını.. Ama sen yenildin çocuk.. Aşk seni yendi..

İsyan bile edemezsin artık. Kapıldın sen aşk yagmuruna.. Saklanacak bir yaprağın bile yok çocuk.. İsyan bile edemezsin artık. Çünkü kapıldığın aşk öyle birşey ki sana hayatında kimsenin yaşatamayacağı kadar üzecek. ve kimsenin veremediği kadar mutluluk verecek. Kim isyan eder ki buna.. Esirisin o bilinmeyen şeyin.. Ağlattığı kadar güldürüyorda.. Varlığı kadar yokda.. Ama bu şu gerçeği değiştirmez..

Sen yenildin çocuk.. Aşk seni yendi......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder