8 Temmuz 2011 Cuma

Eksik

Sadece bendemi diye düşünüyordum  bu hissiyat. Hiçbirşey iyi yada çok iyi gelmiyor. Hiçbirşeye eskisi gibi "tamamdır yaa budur" diyemiyorum. En çalışılmış durumlar yada hareketler bile öylesine eksik geliyor ki. Herşey eksik. en iyisinde daha iyisi eksik. Bu durum sadece benlik mi diye düşünüyordum ki. Bir baktım herkes zaten eksikliklerle boşuşuyor..

Mesela  x kişi aşk yönünden öyle bir eksiklik yaşıyor ki. En iyisi en uygunu ile bile karşılaşsa onun ruh ikizi olduğuna inanmamak için onlarca eksi buluyor. Hep yarım kalıyor bu yüzden. Aşktan örnek verdik. Öyleyse devam edeyim. Peki hiç düşündünüz mü? Çevrenizde kaç tane çift var ve bunların kaç tanesi gerçekten iyi boyutta? Herkes ruh ikizi arayışı içerisinde. Bulduğunda bile..

İnsanlar aşk yönünden öyle bir seçici davranıyor ki. Nitelikleri bile belirlemiş durumda. Sen neyi belirliyorsun paşam. Ruh ikizini değiştiremezsin ki. Atilla İlhan'ın şiirinde bahsettiği pia misali.. Sen onu görmesende şuan tanımasanda görüyor ama ulaşamıyor olsanda. yada çok ulaşılmaz oldugunu düşünsende. Eğer senin hayatına girecek ruh ikizin o ise hiçbir varyasyonu değiştiremezsin ki. Neyi deniyoruz. Bu olmadı diğeri gelsin. O olmadı başka kim vardı.. Ooooooo nereye gidiyoruz. Ne eksik??

Yaşanılan olaylar  çevreniz iş arkadaşlarınız hayatınızı sürdüreceğiniz samimi dostlarınız, aileniz.. Hepsinde eksiklikler arıyoruz. Hiçbirşey iyi olmuyor. Neden? diyoruz sürekli.. Neden? Neden?? Neden??

Neden? Herşeyi böyle çok kolay bir şekilde eleştiriyoruz. Neden Her konuda olumsuz yorumlarımızı özenle kullanıyoruz? Aslında yaşadığımız evren. Bulunduğumuz durum. Yaşadığımız yer. Hayatımız.. Çevremiz.. Hayatımıza giren sevgili(ler)..  Düşünsenize bir aslında tabir-i caizse bizden kralı yok. Herşey insanlar için..

Bence hayatımızdaki eksiklikleri bulmak için kullanacağımız enerjiyi bizlere sunulanları araştırmak için kullanmamız herşey için çok daha iyi olur. Eksik hiçbirşey yok. Herşey olması gibi yaşanıyor. Maddi Manevi herşey olması gerektiği için yaşanılıyor.

Eksik olan hiçbirşey yok. Aksine herşey  tas tamam hayatımızda. Tek eksik olan düşüncelerimiz.. Düşüncelerimizdeki tembelliği eksikliği sürekli ayakta zinde tutabilirsek. Zaman bize borçlu bile kalır ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder