7 Haziran 2011 Salı

Neleri Silmedim ki?

Neleri silmedim ki diyebilmeli insan. Şöyle bir geçmişe baktığımızda yüzlerce insan vardır geçen zamana gömülen. Peki onlar neden yokoldu? Sen onlarda neden yokoldun? Onlar sende neden yokoldu? Ne yani hiçkimse kalıcı değilmi hayatında. Herkez bir zaman gözlerinin önünde olacak zaman ilerledikce onlarıda kaybetmeye mahkum olacaksın.

Düşünsenize birkaç dakika. Sarışını esmeri kumralı  her tenden insan. zengini fakiri parasızı pulsuzu her yerden insan. Sempatik çalışkan tembel usta ahmet mehmet aslı zeynep onlarca kişi var geçmişe gömülen. Onların ne yi vardı da geçmişe gömüldü? Veya neden sen onlarda bittin onlar neden sende bitti? Ne farkları vardı şuan hayatında olanlardan? Ve daha kötüsüde var. Şuan konuştukların yakında geçmişe gömülecek mi?

Dün can ciğer olduğunuz insanların mutlu günlerinde yer alamamak. Ne saçma. Daha üç ay önce aynı evde sabahladığınız kişinin doğum gününde mesaj atanlardan oluyorsunuz. Yada o kişi evlendiğinde davet edilmeyen kesimden oluyorsun. Ya nasıl iş daha üç ay önce aynı evde sabahlamadık mı biz. Nasıl olurda böyle oluyor. Sanki zaman gibi insanlarda sabit bir yere yürüyor. Kimi zaman rolantide ağır ağır. Kimi zaman hızlı hızlı. Ama durdurak bilmeden yürüyoruz sanki. Bir yerde kalmayı deli gibi istesek te orda kalamıyoruz. Oraya uzaklaşıyoruz istemesekte yavaş yavaş. yedire yedire sürüyoruz hayatımıza ayrılığı. Bir bakmışsın geçen yıl can dediğin bu yıl canın yandığında haberi olmayanlardan. Ne garip..

Madem bu sistem böyle neden değer veriyoruz ki insanlara? Onlarca insan var karakterli güzel akıllı en üstün özelliklerde ve sana uyan onlarca insan varken sildiğimiz. Kime ne değer vereceğiz ki. üç aya kalmaz oda silinecek. Bu mantık eğer cidden dogru ise ki görünüş yaşam onu gösteriyor. Yakında tamamı ile menfaatlere dayalı arkadaşlıklar başlayacak. Menfaat varsa arada zerre kadar mutlaka arkadaşlık vazifeni yerine getirirsin. Ama yoksa amannnn diyip gömersin tarihe.. Bu korkutucu geliyor bana..

Neyse çok derin dipsiz bir kuyu. Ama çok düşünüyorum bunu. Neden dün olanlar şuan yok. Neden şuan olanlar yarın kaybolacak. Hayatımızda birşey değişince herşey değişir hale geldik. tabi karakterlerimizde. Ne olacak bu işin sonu. Menfaatlerin ötesinde bir yaşam yokmu bu evrende?? yok! o zaman sisteme uymaya mahkum olacağız...

Neleri silmedimki diyebilmeli insan.. ben dedim. neleri silmedim ki? şöyle bir geriye baktığımda filo halinde sildiklerim bile var. geniş bir derya var geçmişte silinen. ve senin gibi onlarcası varken.. sana bu değer niye?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder